We are reaching for the stars!

We are reaching for the stars!

maby002 April 23, 2020

Vi er nå i gang med den siste og mest omfattende delen av dette semesteret, med en del teori og mye praktisk arbeid. Vi hadde vår første Zoom forelesning i denne delen på tirsdag, hvor vi gikk igjennom temaer som OKR, nettsidebygging og LinkedIn. Vi hadde her også vårt første møte med vår foreleser i dette temaet, Karl Philip Lund og vi hadde gjesteforeleser (Julie Melby Foss, Ola Bjørnes Olsen og Marius Schafferer). Vi begynte her å se på hva som er å forvente av oss gjennom dette semesteret, regler for hvordan vi vil ha det og litt uformelt status på hvordan folk har det i klassen. VHA2200 har også nå blitt slått sammen med DIG2103, som gjør at vi har fått enda flere kloke hoder å diskutere med i forelesningene. Dette lover godt!

«Evnen til å tilegne seg kunnskap og raskt omdanne kunnskap til handling er den ultimate konkurransefordel. #DIG2103»

Karl Philip Lund

OKR

OKR- Objective Key Results var et av de store temaene vi startet på i vår første forelesning. Dette er en enkel måte å styre en bedrift til resultater og blir brukt av flere store bedriftene som blant annet; Google, Spotify og VG. For å enklere forklare hvordan dette fungerer fikk vi se hvordan man fint kan løse dette ved hjelp av to gode, men nok så enkle spørsmål: Objective- Hva ønsker vi å oppnå? Key Results- Hvordan har du tenkt å gjøre dette? Dette skal være gode formulerte mål, som skal gjøre det enklere for en bedrift som en helhet å kunne jobbe sammen om ett mål. Om du ønsker å lære mer om OKR og dens utforming og funksjon i dagens samfunn, vil jeg sterkt anbefal å sett av noen minutter til å se John Doerr sin veltalende og svært detaljerte TedTalk om OKR.

«Brisen»?

Som sagt fikk vi «besøk» av Ola og Marius som er to av gründerne bak nettsiden «Brisenshop.no». Konseptet de valgt å gå for var i utgangspunktet merch til en podcast de også hadde planlagt, men som ikke kom til liv. Dette endte dermed opp som ett selvstendig klesmerke som skal være for alle og enhver.

Vi fikk vite litt om hvordan de kom frem til konseptet, tips og triks de fant på veien og hva de synes har gått bra/dårlig. Dette var svært relevant og godt for oss som nå skal prøve oss på det samme, slik at vi har litt verktøy i sekken når vi skal sette i gang med eksamen og selve nettsidebyggingen. De gikk fint i detaljer om hva de hadde brukt av ulike nettsider for å opprette sin nettside, og hva slags tips de fikk når de starta. Blant annet kom det frem viktigheten av å samle godt og mye innhold fort, slik at man raskt kan komme i gang med oppbygginga av nettsiden. Dette er også lønnsomt med tanke på videre markedsføring, som er svært viktig i denne prosessen for å få kunder til å besøke/handle på siden sin.

Når det kommer til å markedsføre nettsiden, fikk vi høre litt om hva de hadde prøvd. Her snakket vi litt om A/B-testing på Facebook, bildebruk, Instagram og LinkedIn. De hadde også fått testa influencer-marketing med hjelp av en bekjente med innflytelse, og også micro-influencing ved å dele ut rabattkode til en bekjente som igjen hadde mange bekjente. Her var det gøy å se virkningen av dette markedsføringstrikset som førte til noe økning i salg.

LinkedIn og drømmejobben

Vi avsluttet forelesningen med nok en gjesteforeleser, Julie. Hun gikk igjennom «Hvordan kapre drømmejobben» ved hjelp av digitale hjelpemidler, og personlig merkevarebygging med LinkedIn som hovedfokus. Her gikk hun tydelig frem hvordan en god profil burde se ut, hvordan å bygge nettverk, viktigheten av å produsere og publisere innhold og det å tørre å ta steget til å ta kontakt med nye mennesker. Her fikk vi også ett knippe notater med tips under hvert steg,  noe som noteres bak øret.

For min egen del så kan det være litt utenfor konforsonen det å skulle være frempå når det kommer til kontaktbygging, men det må jeg si det å blogge også er, og her er jeg! Men med det sagt, så var det derfor veldig fint å få noen pekepinner på «do’s and don’ts», som nå skal i bruk under eksamen og videre i livet.

Dette lover godt!

Dette har vært en god start på en nok så spennende tid som er i vente. Når jeg satte meg ned i starten av undervisningen så må jeg innrømme at jeg var veldig stresset og urolig for hvordan dette skulle gå. Oppgaven er svært omfattende og det er mye jobb. MEN! Når undervisningen var over, satt jeg igjen med en god følelse. Dette skal bli morsomt, lærerikt og vi skal virkelig få muligheten til å strekke oss til vårt ytterste. Vi er alle her nødt til å gå litt utenfor vår konforsone, men våre forelesere er gode på å motivere å vise oss hva vi får igjen for jobben vi nå legger ned. We are reaching for the stars, folkens!

Kilder:

Info hentet fra forelesning med Karl Philip Lund

https://brisenshop.no/

https://www.google.no/search?q=linkedin&sxsrf=ALeKk00LA_77v1G-TrBgWxh-DtAGN-DuIA:1587650616460&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiVzJW42_7oAhXOlIsKHSXcA-8Q_AUoAXoECBQQAw&biw=1280&bih=610#imgrc=Sa50uKCxHj2CmM

5 thoughts on “We are reaching for the stars!

  1. Hei!
    Veldig fint innlegg og sammendrag fra første forelesning. Innlegget har en fin lengde, men jeg la merke til noen små skrivefeil. Disse kan selvfølgelig enkelt rettes opp ved en gjennomlesning. Supert at du bruker både bilder og video i teksten, det hjelper med å skape luft og gjør at innlegget ikke fremstår så tungt. Bruk gjerne hyperkoblinger i teksten, link gjerne til personer eller selskaper du skriver om eller lignende. Et tips til senere er også å laget litt mer beskrivende overskrifter, det fungerer helt fint her siden det er et sammendrag, men senere vil jeg anbefale å la overskriften gjenspeile teksten. Google vekter overskifter tyngere enn selve teksten, det er derfor viktig med gode overskifter for at Google skal gi gode rangeringer.

    Veldig bra jobbet – ser frem til å lese flere innlegg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *